Vedligehold

Har du et gulv eller en overflade, som er behandlet med enten lak, olie eller lud og sæbe, er det en god ide at vide hvordan denne overfladebehandling rengøres, og vedligeholdes bedst.

Olie

Et oliebehandlet gulv kræver normalt vedligehold i form af hyppig støvsugning, da små sten og lignende nemt kan lave små fine ridser i gulvet.

Ved vask skal der bruges så lidt vand som muligt, da vand er med til at tørre gulvet ud. Med tiden skal gulvet olieres med en pleje olie - vi kan hjælpe dig med hvilken olie der er den rigtige at bruge til dig gulv.

Lak

Med et lakgulv får du et gulv som holder sin skønhed i mange år frem, hvis det vedligeholdes og plejes korrekt.

Det er utrolig nemt at vedligeholde et lakeret gulv og kræver som oftes kun en støvsugning og efterfølgende en omgang vask med en opvredet klud.

Som udgangspunkt behøves rengøringsmidler ikke, men skulle det være nødvendigt skal det bruges med omtanke og i meget små mængder.

Lud og sæbe

Vedligeholdelse af et ludbehandlet gulv kræver hyppig vask af gulvet. Ved at vaske gulvet bibeholder du gulvets fylde og farve.

Oftest vil man vaske i en hvid pigmenteret sæbe, da dette vil bibeholde den lyse struktur som bliver skabt efter ludbehandling. Med hyppig vask, mindskes risikoen også for at træet tørre ud og skaber splinter.